Ikäihmisten fysioterapia

Fysioterapian tavoitteena on ikääntyneen henkilön liikunta- ja toimintakyvyn sekä hyvän elämänlaadun edistäminen tukemalla itsenäistä toimintaa hänen omassa elinympäristössään. Fysioterapia voi sisältää tasapaino- ja lihasvoimaharjoituksia, kävelykyvyn ylläpitämiseksi tähtääviä harjoitteita, manuaalista käsittelyä tai apuvälineohjausta ja neuvontaa.

Fysioterapeutti toimii kannustajana ja arvioi ympäristön turvallisuuden sekä tekee mahdollisesti apuvälinesuosituksia sekä auttaa näiden toteutumisessa. Tarvittaessa hoito voi sisältää pehmytkudosten käsittelyä ja kireiden lihasryhmien venytyksiä.

1.1.2024 alkaen on mahdollista saada kotitalousvähennystä fysioterapiapalveluista kotiin/vapaa-ajan asuntoon tai palvelutaloon. Tämän palvelun voit hankkia itselle tai omille vanhemmille/appivanhemmille tämän hyödyn saadakseen.  Hyödynnä kotitalousvähennys, niin saat -60% työn osuudesta. Lääkärin lähetettä ei tarvita.

Kts asiakasohje kotitalousvähennyksen hakemiseksi :

https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja veroilmoitus/vahennykset/kotitalousvahennys/nain-ilmoitat-kotitalousvahennyksen/